Een goed gebouw voor elke school

Afgelopen raadsvergadering werd de raad bijgepraat over het onderwijshuisvestingsplan: er werd informatie gegeven over de plannen die de gemeente heeft voor de scholen in Horst aan de Maas. Hierbij gaat het over verbouwingen, kleine aanpassingen aan gebouwen en het nieuw bouwen van scholen.

De gemeente regelt dit samen met de scholengroepen binnen Horst aan de Maas. De grootste is Dynamiek, maar er zijn binnen de gemeente ook een aantal scholen die niet aangesloten zijn bij deze scholengroep.

Een van deze scholen is basisschool de Driehoek in Griendtsveen. Deze school was ruim vertegenwoordigd tijdens de presentatie in de raadszaal. Ouders, kinderen en leerkrachten waren aanwezig om hun stem te laten horen voor hun school.

Perspectief vindt het belangrijk dat alle kinderen naar een goed bereikbare en toegankelijke school kunnen gaan. Hierbij is de kwaliteit van het gebouw ook belangrijk, daarom vinden we het fijn om op de hoogte gehouden te worden van de plannen van de gemeente rondom de scholen. In de presentatie werd verteld dat basisschool de Driehoek een van de scholen in Horst aan de Maas is die in de komende jaren op de lijst staat voor nieuwbouw. Daar zijn zij – en wij – heel blij mee.

 

Judith Mooren

Perspectief Horst aan de Maas