Wij willen overzicht en visie

Hilde Spreeuwenberg

Nu er plannen zijn voor een nieuwe school aan de Kabroeksebeek in de Afhang in Horst, is het college gaan kijken naar de verkeerssituatie op die plek. Er kwam een voorstel naar de raad om een veilige route te creëren van het centrum naar de Afhang, door een nieuwe rotonde op de Westsingel te maken en de Schoolstraat te verbeteren. Dat klinkt positief, maar het is wat ons betreft weer een voorbeeld van kortetermijndenken en het gebrek aan een grotere visie.

 

Er zijn in Horst veel meer onveilige verkeerssituaties die aangepakt moeten worden, ook rondom die nieuwe school. Denk bijvoorbeeld aan de gevaarlijke situaties op de Herstraat, Americaanseweg en de hoge snelheden op de Meterikseweg. Eerder werd de Gasthuisstraat al vernieuwd en nu is er dus weer een nieuw plan. Helaas heeft zo’n losstaand plan ook impact op omliggende verkeerssituaties en worden de mogelijkheden om die andere plekken later echt te verbeteren steeds beperkter. Het mag niet zo zijn dat deelbeslissingen die nu genomen worden definitieve verkeersoplossingen in de toekomst in de weg staan.

 

Wij willen daarom eerst overzicht en vragen om een doordacht verbeterplan voor het verkeer in Horst, in plaats van veel geld uit te geven aan een gedeeltelijke oplossing. Natuurlijk vinden we wel dat er wel een veilige oversteekplaats moet komen van de Afhang naar het centrum, zeker wanneer de school er staat. Er zijn eenvoudigere en goedkopere oplossingen, al dan niet tijdelijk, die prima kunnen zorgen voor een veilige route tot het gewenste verkeersverbeterplan klaar is.

 

Hilde Spreeuwenberg

Perspectief Horst aan de Maas

Hilde Spreeuwenberg